No "Lejas aptiekas" Gulbenē trešdien ap pulksten 21.00 kāds puisis nozadzis ziedojumu kastīti ar visu naudu, ziņo www.dzirkstele.lv. "Lejas aptiekas" vadītāja Vita Krūmiņa spriež, ka ziedojumu kastītē varēja būt vismaz 200 lati.
"Lejas aptiekas" vadītāja Vita Krūmiņa stāsta, ka farmaceite tobrīd atradusies pie plauktiem, kas atrodas tālāk no letes.

"Viņa dzirdējusi, ka kāds ienāk aptiekā, devusies apkalpot, taču redzējusi, ka puisis jau paķēris lādīti rokās un dodas uz durvju pusi. Viņa mēģināja dzīties pakaļ, taču puisis ātri vien nozuda tumsā. Uzreiz izsaucām apsardzi, arī policiju, policija vēl izskatīja tuvāko apkārtni, taču veltīgi," stāsta Krūmiņa.

Puisis bija tērpies tumšā vējjakā, galvā kapuce, tādēļ seju precīzi bijis grūti saskatīt. Farmaceite vien zināja teikt, ka puisis aptiekā manīts arī iepriekš.

"Precīzu summu nezinām, jo kastīte bija aizplombēta, taču cilvēki šogad bija tiešām ļoti dāsni. Tie, kas bija ziedojuši, var neuztraukties, šo naudiņu es ieguldīšu pati personīgi. Bērni saņems šo naudu. Sazinājos ar organizatoriem, mums būs jauna kastīte, un cilvēki varēs turpināt ziedot. Jauno kastīti tiešām sargāsim," saka aptiekas vadītāja.

"Tas ir ļoti nožēlojami, ka notiek šādi gadījumi. Šis jaunietis, iespējams, pat nemaz nezināja, kam šī naudiņa tika ziedota."

"Lejas aptieka" piedalās Šveices kompānijas "Mepha" un aptieku apvienības "Aptieka I" organizētajā labdarības akcijā "Dāvā sapni". Ziedot vēl var līdz 31.janvārim. Par akcijā saziedotajiem līdzekļiem tiks piepildīti 11 smagi un nedziedināmi slimu bērnu sapņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!