Gulbenē kāds sešus gadus vecs zēns nežēlīgi piekāvis piecgadīgu bērnu, informēja Gulbenes rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze preses un sabiedrisko attiecību jautājumos Una Markova. Zēns piekauts Gaitnieku ielā pie veikala "Rubate". Slimnīcā, kur cietušais ārstējas, viņam konstatēti vēdera sasitumi.
"Šādā gadījumā pie administratīvās atbildības par dēla audzināšanas pienākumu nepildīšanu tiks saukti kauslīgā zēna vecāki. Šo gadījumu izskatīs administratīvajā komisijā pilsētas domē. Likums paredz, ka vecākus var brīdināt vai sodīt ar naudas sodu līdz 50 latiem," stāstīja Markova. Gulbenes slimnīcas galvenā ārste Mudīte Jaceviča sacīja, ka savā darba praksē neatceroties citu tādu gadījumu, kad mazgadīgs bērns tik nežēlīgi piekauj vienaudzi.

"Tas ir šokējoši. Sešgadīgs bērns piecgadīgu nospārda līdz slimnīcai. Tā ir nežēlība. Šādu gadījumu nevar atstāt neievērotu. Šajā gadījumā ne tikai bērniem, bet arī vecākiem ir vajadzīga psiholoģiskā palīdzība," sacīja Gulbenes Izglītības pārvaldes vadītāja Liāna Jansone. Viņa pauda, ka šādā nežēlībā nevar vainot vienīgi televīzijā demonstrēto kinofilmu ainu iespaidu.

"Patiesībā tās ir audzināšanas kļūdas. Vecākiem ir jāredz, ja bērna uzvedībai ir vajadzīgas korekcijas. Sākumā varbūt bērns plēš un lauž rotaļlietas vai kaķi sit. Pamazām tas krājas un izlaužas uz āru agresivitātē pagalmā. Vecākiem tas ir jāievēro un jāmeklē speciālista padoms, lai no maza zēna neveidotos nežēlīgs pieaudzis cilvēks. Mēs noteikti runāsim par šo gadījumu ar Gulbenes rajona bērnudārzu darbiniekiem un skolu direktoriem," pauda Jansone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!