Foto: F64

Gulbenes novada Daukstu pagastā pirmdien, īsi pirms pusnakts ugunsgrēkā gāja bojā kāda sieviete, bet ar dūmiem saindējās vīrietis, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Daukstu pagasta divstāvu dzīvojamās mājas 2.stāvā dega istaba 15 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no mājas iznesa divus cilvēkus – ar dūmiem saindējušos vīrieti un sievieti, kura bija bezsamaņā. Glābēji, gaidot mediķus, sievietei veica sirds masāžu, taču glābt viņu neizdevās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz trijiem izsaukumiem, kur cilvēki daudzdzīvokļu mājā bija sajutuši dūmu smaku un, kā vēlāk izrādījās, pie vainas bija bez uzraudzības uz plīts atstāts ēdiens. Rīgā, Detlava Brantkalna un Dzelzavas ielā dzīvokļa saimnieki gan bija attapušies paši un aizdegšanos likvidējuši. Taču kādā citā namā Dzelzavas ielā apmēram 70 gadus vecs vīrietis bija tik stipri saindējies ar degšanas produktiem, ka mediķi viņu nogādāja slimnīcā.

Naktī uz otrdienu VUGD saņēma informāciju, ka Engures novada Ķesterciemā deg neapsaimniekota ēka. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, liesmas jau bija pārņēmušas visu koka ēkas jumtu.

Kopumā pirmdien VUGD izbraucis uz 25 notikumiem - dzēsti 12 ugunsgrēki, veikti 11 glābšanas darbi, bet divi bija maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cieta divi cilvēki un bojā gāja viens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!