Rīgas apgabaltiesa noraidīja aizstāvības lūgumu un atstāja spēkā vairākos smagos noziegumos apsūdzētajam bijušajam drošībniekam Edgaram Gulbim noteikto drošības līdzekli apcietinājumu.
Gulbja advokāts Kārlis Paleps sarunā ar portālu "Delfi" norādīja, ka tiesa pirmdien nolasīja saīsināto tiesas nolēmumu, ar motīvu daļu solot iepazīstināt otrdien. Paleps uzsvēra, ka joprojām uzskata - Gulbja apcietināšana ir nepamatota, taču to, kāpēc tiesa nav ņēmusi vērā aizstāvības argumentus, varēs komentēt tikai pēc iepazīšanās ar motīvu daļu.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Gulbis tiek turēts aizdomās par krāpšanu lielos apmēros. Sakarā ar šo krimināllietu Gulbim tiesa piemēroja apcietinājumu.

Pēc aresta 26.septembrī Gulbis mīklainos apstākļos izkrita no policija automašīnas un no Salu tilta iekrita Daugavā. Pēc šī incidenta bijušais drošībnieks nogādāts Gaiļezera slimnīcā, bet vēlāk pārvests uz Olaines cietuma slimnīcu. Gulbja draudzene apgalvo, ka viņš apcietināšanas laikā ticis spīdzināts.

Iepriekš Gulbis aizturēts saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas Kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča auto dedzināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!