Grupas "Prāta vētra" basģitārists Gundars Mauševics, saukts arī par Mumiņu, gājis bojā avārijā svētdienas naktī, liecina aģentūras BNS rīcībā esošā informācija.
Policija arī otrdienas rītā joprojām oficiāli neapstiprina informāciju, ka pirmdien Rīgas-Jelgavas šosejas malā atrastais bojāgājušais Gundars ir grupas "Prāta vētra" dalībnieks.

Informāciju par Mauševica bojāeju aģentūrai BNS apstiprināja ierakstu kompānijas "Platforma Records" direktors Rimants Liepiņš un ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" repertuāra direktors Gundars Račs.

Valsts policijas Preses nodaļā aģentūra BNS uzzināja, ka 1974.gadā dzimušā Gundara vadītais auto "Audi 80" avarēja svētdienas naktī laika posmā no plkst.1 līdz 2 Rīgas rajonā, Rīgas-Jelgavas šosejas 11.kilometrā. Automašīnas vadītājs gāja bojā notikuma vietā.

Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka Rīgā Mauševics pēdējo reizi redzēts svētdienas naktī kopā ar grupas biedriem.

Rīgas rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Ingūna Gaile aģentūru BNS informēja, ka vīrieša līķis bez personu apliecinošiem dokumentiem atrasts pirmdien plkst.13.05 kūdras purvā pie automašīnas "Audi 80". Vai tas ir bojā gājušais mūziķis, policija neapstiprina. Viņa paskaidroja, ka ekspertīzēs vēl nav noskaidrota ne bojāgājušā personība, ne nāves iemels, ne laiks. Gaile sacīja, ka automašīna, visticamāk, lielā ātrumā pārbraukusi pāri ceļa sadalošajai joslai un ietriekusies kūdras purvā. Iespējams, tas noticis pirms vairākām dienām.

Mauševics grupā "Prāta vētra" ("BrainStorm") muzicēja kopš tās dibināšanas 1989.gadā, kad grupu izveidoja kopā ar klasesbiedriem Renāru Kauperu, Jāni Jubaltu, Kasparu Rogu un skolasbiedru Māri Mihelsonu.

"Prāta vētra" zināma kā populārākā Latvijas grupa, kas guvusi panākumus arī ārzemēs. 2000.gadā "Prāta vētra" ieguva trešo vietu Eirovīzijas dziesmu konkursā, grupa koncertējusi Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Čehijā, Somijā, Itālijā, arī Krievijā, ASV un vēl citās valstīs. "Prāta vētras" mūziķi vairākkārt uzstājušies kā iesildītāji pasaulslavenu mūziķu koncertos, muzicējot uz vienas skatuves ar "The Cranberries", "Depeche Mode", "The Rolling Stones" un citiem.

Starptautiskus panākumus "Prāta vētra" guva ar albumiem "Among The Suns" (1999), "Online" (2002) un "A Day Before Tomorrow" (2003). Lielākā daļa "Prāta vētras" albumu Latvijā saņēmuši Zelta un Platīna diska statusu. Grupas dziesmas gadu gaitā guvušas panākumus arī vairāku Eiropas valstu mūzikas topos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!