Lai gan pirmdien Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēles laikā ar Francijas valstsvienību pie sporta pils dežurēja vairāk policijas darbinieku nekā parasti, pēc spēles jau trešo reizi pēdējo nedēļu laikā ir izdemolēts 6.tramvaja vagons.
Tramvaju un trolejbusu pārvaldes (TTP) Kustības dienesta priekšnieks Tālrīts Krūmiņš BNS otrdien apstiprināja, ka pēc spēles ap pulksten 21 kādā no 6.maršruta tramvaja vagoniem iekāpuši apmēram 60 - 70 jaunieši, kas tramvajā sākuši ālēties.

Vispirms jaunieši mēģinājuši tramvaja vagonu sašūpot, lai to izsēdinātu no sliedēm, taču tas viņiem nav izdevies. Tādēļ satrakojušies jaunieši izsituši tramvajam divus sāna stiklus un norāvuši tramvajā izkārtās platformas, tā radot vairāk nekā 250 latus lielus zaudējumus.

Pēc iepriekšējiem vandalisma gadījumiem šoreiz TTP darbinieki bija nolēmuši sadarboties ar municipālo policiju. Brīdināti par notiekošo tramvajā, policijas pārstāvji jauniešus gaidījuši Ģertrūdes ielas pieturā, taču, tramvajam tajā pieturot, visi jaunieši kopīgi metušies ārā un divi policisti pret viņiem bijuši bezspēcīgi.

TTP darbinieki ir neziņā, ko darīt turpmāk, jo arī otrdien notiks pārbaudes spēle ar Francijas valstvienību. Krūmiņš apliecināja, ka šobrīd tiek apzvanīties visas iespējamās instances, lai situāciju atrisinātu.

"Ir taču skaidrs, ka atkal kaut ko izdemolēs un ko lai mēs darām," jautāja TTP darbinieks. Domes transporta pārvaldē viņam ierosināts uz pusstundu atcelt 6.tramvaja kursēšanu laikā, kad beigsies hokeja spēle, taču TTP darbinieki ar šādu risinājumu nav apmierināti.

"Ir Rīgā taču arī kārtīgi iedzīvotāji, kas vēlas mierīgi aizbraukt mājās," sacīja Krūmiņš.

Iepriekšējoreiz pēc pārbaudes spēles 15.aprīļa vakarā, kad Latvijas hokejisti sacentās ar Somijas komandu un piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:2, pagaidām nezināmi saniknoti hokeja fani izdemolēja 6.maršruta tramvaju Rīgā.

Transporta līdzeklim tika izsisti gabarītlukturi, stikli, norauti reklāmu plakāti un nodarīti citi bojājumi. Pagaidām policija par šo noziegumu nevienu nav aizturējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!