Foto: DELFI
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par krāpšanu lielā apmērā apsūdzēta kāda sieviete, kura kā hokeja spēlētāja ļaunprātīgi izmantoja cietušā uzticību un gatavību materiāli atbalstīt viņas centienus pilnveidot hokeja spēles prasmes, izmānīja no vīrieša naudu – kopumā 36 895 eiro.

Cietušais bija paudis gatavību apmaksāt sievietes treniņnometnes un apmācības. Apsūdzētā paziņojusi, ka brauks uz hokeja nometni Kanādā, bet cietušais, atbalstīdams viņu, pārskaitīja 1500 latus uz apsūdzētās personīgo kontu, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Tomēr komandā apsūdzētā netika pieņemta.

Turpinot savu nodomu izkrāpt naudu no cietušā, sieviete panāca ar viņu vienošanos, ka turpmākai naudas līdzekļu saņemšanai viņai jāpiedalās hokeja treniņa nodarbībās un spēlēs, un jāmācās augstskolā.

Apsūdzētā sniedza cietušajam nepatiesas ziņas par to, ka spēlē hokeju Kanādā un Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī apmeklē mācību nodarbības.

Naudu viņa saņēma, taču visu laiku bija Latvijā un nekur nebija aizbraukusi, bet telefoniski un elektroniskajā sarakstē viņa cietušajam apstiprināja, ka mācās Amerikā un spēlē hokeju.

Tāpat, lai izraisītu cietušā līdzjūtību un ar viltu iegūtu svešu mantu, viņa paziņoja, ka it kā traģiski bojā gājis sākumā viņas tēvs, pēc tam māte, bet vēl pēc laika, ka bojā gājis arī brālis. Cietušais viņai piešķīra vairāk nekā 2 347 eiro bēru izdevumiem.

Kopumā apsūdzētā sieviete, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos un ar viltu, no cietušā ieguva vairāk nekā 36 895 eiro, informē prokuratūrā

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas, kas par krāpšanu lielā apmērā kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!