Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par iespējamu alkohola glabāšanu un realizāciju lielā apmērā, portālu "Delfi" informēja IDB pārstāve Santa Bivbāne.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, IDB noskaidroja, ka minētā VUGD amatpersona, iespējams, nelikumīgi realizēja un glabāja ar akcīzes nodokļa markām nemarķētus alkoholiskos dzērienus lielā apmērā.

Kriminālprocess uzsākts par Krimināllikuma 221.1 panta pirmajā daļā un 221.2 panta trešajā daļā paredzētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, tas ir, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju un alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu.

Šī likuma 221.1 pants paredz sodu ar ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, savukārt 221.2 pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!