Foto: Pixabay

Iekšējās drošības birojs (IDB) Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām Valsts policijas (VP) amatpersonām, kuras ilgtoši pieņēmušas kukuļus personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, portālam "Delfi" ziņoja IDB pārstāve Santa Bivbāne.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā IDB guva pierādījumus tam, ka minētās VP amatpersonas kādai personai, kura veica nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizēšanu, regulāri sniedza informāciju par VP plānotajām darbībām, kas saistītas ar tabakas izstrādājumu nelikumīgas aprites apkarošanu kādā tirdzniecības vietā.

Abas amatpersonas apmaiņā pret sniegto informāciju, iespējams, pēc pieprasīšanas regulāri saņēma kukuļus no personas, kura nodarbojās ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti, lai netiktu fiksēts minētais likumpārkāpums normatīvajos aktos noteiktā kārtībā.

Par minēto VP amatpersonu iespējami veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess kriminālvajāšanas uzsākšanai par Krimināllikuma 320. panta otrajā daļā un 320. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma – kukuļa pieņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās – izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!