Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) uzsācis kriminālprocesu par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) veiktajos iepirkumos, kas saistīti ar elektroniskās tiešsaistes vēlētāju reģistra izstrādi un darbības nodrošināšanu, portālu “Delfi” informēja IDB.

Uzsāktajā kriminālprocesā tiek izvērtēta divu PMLP amatpersonu iespējama dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kā arī uzņēmēja iesaiste PMLP darbinieku pretlikumīgo darbību atbalstīšanā.

IDB minētā kriminālprocesa ietvaros veicis kratīšanas PMLP telpās. Viens no PMLP darbiniekiem procesuālo darbību laikā tika aizturēts. Patlaban šai amatpersonai piemērots aizdomās turētā statuss un piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus, norāda birojā.

Savukārt otram PMLP darbiniekam piemērots statuss – persona pret kuru uzsākts kriminālprocess.

Uzņēmējam piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd papildu informācija netiek sniegta, informē birojs.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 7. novembrī uzsāka kriminālprocesu saistībā ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) iepirkumu.

Process sākts saistībā ar aizdomām par iespējamu krāpšanu lielā apmērā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas, kā arī šo noziedzīgo nodarījumu atbalstīšanu un dienesta dokumentu viltošanu.

Tāpat portāls "Delfi" jau rakstīja, ka KNAB pirms nedēļas iepriekš sāktā kriminālprocesā veicis procesuālās darbības informācijas tehnoloģiju uzņēmumā "SOAAR", kas pēdējos gados uzvarējis apjomīgos CVK un citu valsts iestāžu iepirkumos. Šajā kriminālprocesā figurē uzņēmums un tā valdes loceklis.

Kopumā KNAB sāktajā kriminālprocesā figurē desmit cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!