Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien deviņos no rīta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Kuldīgas novada Rendas pagastā dīķī ar kvadriciklu iebraukuši divi cilvēki – viens saviem spēkiem tika krastā, bet otrs nē, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Ugunsdzēsēji pārmeklēja ūdenstilpi un izcēla bojāgājušo.

Savukārt pēcpusdienā ugunsdzēsēji steidzās uz Limbažu novada Staiceli, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies astoņi cilvēki.

Agrā piektdienas rītā tika saņemts izsaukums uz veikalu Mazajā Rencēnu ielā Rīgā, kur dega piebūves jumta konstrukcijas un siltumizolācijas materiāls. Ugunsdzēsēji demontēja jumta augšējo skārda daļu. Dzēšanas darbu noslēgumā, konstrukcijas tika pārbaudītas ar termokameru un paaugstināta temperatūra vairs netika konstatēta.

Tāpat piektdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja vienu cilvēku, kurš bija iespiests automašīnā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Ugunsdzēsēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un deviņos no rīta darbs notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt pusastoņos ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dienvidu tiltu Rīgā, kur ceļu satiksmes negadījumā bija iekļuvis autobuss. Ugunsdzēsēji ar absorbentu savāca izlijušo šķidrumu un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Cilvēks no autobusa bija evakuējies pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

Aizvadītajā diennaktī glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega starpstāvu pārsegums un sodrēji ēkas dūmvadā, virtuve un balkons, starpsiena, sodrēji četru ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un atkritumi.

Kopumā VUGD saņēma 27 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!