Foto: Shutterstock
Otrdien, 11. maijā, īsi pēc pusdienlaika Valmierā, Tērbatas ielā vīrietis, braucot ar elektroskrejriteni, iebrauca sētā un krita, gūstot smagas traumas. Cietušais vīrietis nogādāts slimnīcā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Policija atgādina, lai droši iekļautos ceļu satiksmē, elektroskrejriteņu vadītājiem ir jāzina un jāievēro jaunais regulējums Ceļu satiksmes noteikumos.

Pēdējo gadu laikā elektroskrejriteņu popularitāte ir strauji augusi visā Latvijā un arī Valmieras pilsētā satiksmes dalībnieki sāk aktīvāk izmantot elektroskrejriteņus. Arvien biežāk uz ielām redzami dažādu vecumu cilvēki, kas izbauda atpūtu vai pat dodas uz darbu un mājās uz elektroskrejriteņa, informē VP.

Valsts policija atgādina, ka 11. maijā valdība apstiprināja grozījumus Ceļu satiksmes noteikumos, kuros noteikts regulējums elektroskrejriteņiem.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka normatīvais regulējums paredz elektroskrejriteņu pārvietošanos gan pa gājēju ietvēm, gan veloceļiem, gan brauktuvēm, vienlaikus nosakot stingras prasības, kas jāievēro elektroskrejriteņu vadītājiem, lai pārvietošanās neapdraudētu pašus un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

"Latvijā, līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, situācija ceļu satiksmē mainās, arvien vairāk iedzīvotāju izvēlas pārvietoties ar velosipēdiem un arvien biežāk satiksmē parādās jauni transportlīdzekļi, tai skaitā elektroskrejriteņi. Lai primāri aizsargātu mazsaizsargātākos ceļu satiksmes dalībniekus – gājējus un velosipēdu vadītājus – CSN ir papildināti ar jaunu regulējumu elektroskrejriteņiem," skaidro Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Butāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!