Foto: AFP/Scanpix

Valsts policijas (VP) darbinieki, veicot procesuālās darbības, aizdomās par narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā 4. jūlijā Iecavā aizturēja 1989. gadā dzimušu vīrieti, pie kura tika atrasti 114 grami amfetamīna un 15 ekstazī jeb MDMA tabletes, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, un vīrietim 6. jūlijā piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Aizdomās turētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar narkotisko vielu realizāciju draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu.

Par šī panta pārkāpumiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policijā atgādināja, ka narkotisko un psihotropo vielu lietošana negatīvi ietekmē fizisko un garīgo veselību, var izraisīt panikas lēkmes, bezmiegu, depresiju, komu un pat nāvi. Narkotisko un psihotropo vielu lietotājiem pieaug risks iekļūt bīstamās situācijās vai nelaimes gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!