Jēkabpils rajona tiesa šodien par šaudīšanos apsūdzētajam Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra Tīklu administrēšanas nodaļas priekšniekam Pāvelam Frolovam piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.
Negadījums notika 21.jūnijā Jēkabpils rajonā, nāvējošus ievainojumus guva Robežsardzes Rīgas pārvaldes Uzturēšanas kontroles dienesta priekšnieks Uldis Briedis.

Jēkabpils rajona tiesas tiesnesis Viktors Trušels informēja, ka Frolovs savu vainu pilnībā atzina, neviena no pusēm neapšaubīja pirmstiesas izmeklēšanā iegūtos pierādījumus un liecības. Tiesa un prokurors soda noteikšanā bijuši vienisprātis.

Jau ziņots, ka Frolovs tika apsūdzēts pēc Krimināllikuma 123.panta par nonāvēšanu aiz neuzmanības un 131.panta par vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu aiz neuzmanības.

21.jūnija naktī Jēkabpils rajona Saukas pagastā Frolovs, izšaujot ar medību šaujamieroci, nodarīja miesas bojājumus Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 21.policijas nodaļas priekšniekam Pēterim Plešavniekam un Robežsardzes Rīgas pārvaldes Uzturēšanas kontroles dienesta priekšniekam Uldim Briedim, kurš no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā nomira.

Par notikušo Jēkabpils rajona policijas pārvalde ierosināja krimināllietu. Savukārt, beidzot dienesta pārbaudi, Plešavnieks tika atbrīvots no nodaļas priekšnieka pienākumiem, pazeminot amatā, bet Frolovam ieteikts izteikt rājienu.

Iepriekš Plešavnieks paudis, ka viņš kopā ar Briedi un vēl vienu draugu bija nolēmuši doties medībās. Tomēr tās neesot notikušas. Viņu trešais paziņa iepriekšējā dienā bija nopircis bisi un munīciju, un tovakar viņš gatavojies pielāgot visu medībām. Tās būtu bijušas pirmās medības viņa mūžā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!