Iepriekš martā tā dēvētais Imantas pedofils bijis aizturēts par sīku zādzību kādā lielveikalā, bet tas policijai nav devis pamatu uzskatīt, ka jaunais vīrietis bijis saistīts ar smagajiem noziegumiem, kas pastrādāti pret mazgadīgajām meitenēm Rīgas mikrorajonos.

Kā pirmdien žurnālistiem skaidroja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, martā Imantas pedofils bijis aizturēts par zādzību lielveikalā un viņam tika noņemts DNS paraugs. Toreiz gan policijas darbiniekiem neesot bijis pamats domāt, ka aizturētais zaglis vainojams arī vismaz trīs smagu dzimumnoziegumu pastrādāšanā pret kopumā četrām mazgadīgām meitenēm.

Ķuzis skaidroja, ka DNS ekspertīze ieņēmusi arvien lielāku lomu pierādīšanas procesā. Taču policisti mēnesī saņem aptuveni 500 DNS paraugus, bet rezultātus var saņemt tikai 150 paraugiem. Līdz ar to veidojas rinda.

Policijas priekšnieks norādīja, ka plānots iegādāties vēl vienu gēnu analizatoru, kas atvieglotu DNS analīžu procesu. "Mitru paraugu nevar ievietot gēnu analizatorā. Tā ir metodika, kā no siekalu parauga tiek iegūta formula, kas identificē konkrētu personu. Arī notikuma vietās no izņemtā parauga tiek izņemta formula," ekspertīzes norisi skaidroja Ķuzis.

Viņš apstiprināja, ka uz ekspertīzēm jāgaida pietiekoši ilgi, bet "ir runa par prioritātēm". Tādējādi ir ekspertīzes, kuras tiek veiktas ārpus kārtas, nobīdot mazāk smagu noziegumu ekspertīzes.

Jau ziņots, ka Imantas pedofilu policijai izdevies notvert 2015. gada augusta sākumā.

Policija varmāku meklēja vairāk nekā gadu. Imantas pedofils noziegumus pret trīs meitenēm pastrādāja Imantas mikrorajonā.

Pirmie Imantas pedofila noziegumi notika pērnā gada sākumā. Viens no tiem bija 2014. gada 14. martā ap pulksten 15, kad Imantas pedofils iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Pēdējais noziegums notika 2014. gada 14. oktobrī, Zasulauka rajonā, kur seksuāli tika izmantota 13 gadus veca meitene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!