Foto: Pexels.com, Kindel Media
Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijā (VP) saņemta informācija, ka Ventspilī notikusi laupīšana. Policisti aizturēja iespējamo vainīgo un devās uz tiesu lūgt piemērot viņam drošības līdzekli – apcietinājumu, portālu "Delfi" informēja policijā.

18. februārī ap pulksten 12.20 VP tika saņemta informācija, ka Ventspilī, Sarkanmuižas dambī vīrietim, nodarot miesas bojājumus, atņemta nauda. Likumsargi nekavējoties reaģēja uz saņemto informāciju un pēc aptuveni 20 minūtēm aizturēja iespējamo vainīgo.

Policisti 20. februārī devās uz tiesu lūgt piemērot vīrietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas ir stājies spēkā.

Aizturētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un nesen atbrīvojies no apcietinājuma.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Ventspilī kādam vīrietim bez noteiktas dzīvesvietas piegājis klāt viņam pazīstams vīrietis un, nodarot miesas bojājumus, atņēmis tukšās pudeles un naudu – 15 eiro. Cietušais ar gūtajiem ievainojumiem nogādāts slimnīcā.

VP par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par laupīšanu. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Valsts policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!