Vakar Liepājas rajona Aizputē pēc motokrosa kāds iereibis autovadītājs, nepakļaujoties Ceļu policistu prasībai apstāties, aizbēga, taču pēc neilga laika avarēja.
Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Egita Guseva sacīja, ka aizbēgušo autovadītāju policija tvarstījusi aptuveni pusotru stundu. Aizturētā jaunieša organismā policisti konstatēja 1,2 promiles alkohola.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā informēja, ka 1978.gadā dzimušais Raivis, vadot automašīnu "VW Golf", neesot reaģējis policistu prasību apstāties un kādā ceļa pagriezienā, netiekot galā ar auto vadību, nobrauca no ceļa un ietriecās žogā.

Guseva atzina, ka Raivis pēc Aizputē notikušā motokrosa ar automašīnu vēlējies lielā ātrumā izbraukt no sacensību autostāvvietas teritorijas un brīdī, kad policisti viņu mēģinājuši apturēt, jaunietis vēl vairāk palielinājis braukšanas ātrumu.

Pēc Gusevas teiktā, brīdī, kad autovadītājs izbraucis no sacensību vietas un devies pilsētas virzienā, tikuši apdraudēti arī vairāki skatītāji.

Pēc automašīnas avārijas Raivis izlecis no spēkrata un meties bēgt, taču, pateicoties policistu aktivitātēm, pēc aptuveni pusotras stundas pārkāpējs jau tika aizturēts.

Negadījumā cieta automašīnas pasažieri, 1981.gadā dzimušais Māris un 1983.gadā dzimušais Mārtiņš, kuri pēc pirmās palīdzības sniegšanas atlaisti mājās, savukārt 1982.gadā dzimušais Renārs ar galvas sasitumiem ievietots slimnīcā.

Guseva piebilda, ka Raivis negadījumā guvis vieglu galvas traumu.

Kopumā motokrosa laikā policija noformējusi četrus administratīvos protokolus par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!