Foto: LETA
Pirmdien, 23. jūlijā pēc plkst.13 Pļaviņu novadā, uz autoceļa Rīga-Daugavpils, tika aizturēts kāds autovadītājs alkohola reibumā, kurš no policistiem centās "atpirkties" ar 5000 Krievijas rubļiem (90 latiem).

Valsts policijas Zemgales reģiona priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka uz autoceļa Rīga-Daugavpils patruļpolicijas darbinieki apturēja automašīnu "Renault" ar puspiekabi, kuru vadīja 1968.gadā dzimis vīrietis.

Pārbaudes laikā autovadītājam tika konstatēts alkohola reibums - vairāk nekā divu promiļu līmenī, tāpat šoferim nebija autovadītāja apliecības. Vīrietis policijas darbiniekiem mēģināja iedot 5000 Krievijas rubļus (90 latus), pēc kā tika aizturēts.

Pret autovadītāju sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 262.panta 2.daļas - par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat pret viņu sākts kriminālprocess arī pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas - par kukuļdošanu, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Jau ziņots, ka svētdien, 22.jūlijā, Bauskas novada Gailīšu pagastā aizturēta 1956.gadā dzimusi autovadītāja, kuras automašīnai tika konstatēts, ka nav izieta tehniskā apskate. Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, sieviete mēģināja policijas darbiniekam iedot 20 latus, par ko tika aizturēta.

Šogad Zemgales reģionā par kukuļošanas mēģinājumu aizturēti jau 25 autovadītāji, no kopējā aizturētā skaita Bauskā šis ir jau sestais gadījums, informēja Sietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!