Foto: LETA
Svētdienas naktī likumsargi Ķekavā aizturējuši kādu iereibušu Moldovas pilsoni, kurš 1,25 promiļu alkohola reibumā bija sēdies pie automašīnas stūres, taču nav spējis novaldīt spēkratu, kas saslīdējis un pārbraucis pār norobežojošo barjeru, portālam "Delfi" pastāstīja Reģionālajā Pašvaldības policijā.

Reģionālās pašvaldības policijas Ķekavas pārvaldes darbinieki svētdien ap pulksten 03:00 ievērojuši kādu septiņu iereibušu cilvēku kompāniju, kas iznākusi no spēļu zāles un devusies ''Opel'' markas automašīnas virzienā. Pārbaudes laikā likumsargi noskaidrojuši, ka visa kompānija atbraukusi no Moldovas Republikas peļņas gūšanas nolūkos. Policisti viņus brīdinājuši nesēsties pie stūres alkohola reibumā.

Turpinot patrulēšanu, pēc apmēram 40 minūtēm Pašvaldības policijas darbinieki pamanījuši iepriekš minēto auto braucam pa Nākotnes ielu, Ķekavā.

Likumsargi nolēmuši nekavējoties apturēt automašīnu – ieslēdzot gaismas, skaņas signālus un skaļrunī dodot rīkojumu apturēt spēkratu. "Opel" vadītājs ignorējis likumsargu norādījumu un paātrinājis braukšanas ātrumu. Tiesa gan, iereibušajam šoferim nav izdevies savaldīt savu spēkratu, un tas saslīdējis, pārbraucis pār norobežojošai barjerai un, nopietni sabojājot automašīnas piekari, apstājies.

Notverot pārkāpēju, konstatēts, ka automašīnā "Opel Astra" sasēduši visi septiņi iepriekš pārbaudītie Moldovas Republikas pilsoņi.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju, ceļu satiksmes negadījumā neviens nav cietis un turpmākai izmeklēšanai vīrietis nodots Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbinieku rīcībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!