Foto: Valsts polcija

Svētdien, 2. februārī, Ludzā iereibis auto vadītājs ļaunprātīgi nepakļāvās policijas likumīgajām prasībām apstāties, uzsāka bēgšanu un taranēja Valsts policijas dienesta automašīnu, portāls "Delfi' noskaidroja Valsts policijā.

Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Lāsma Kursīte portālu "Delfi" informēja, ka 2. februāra naktī patrulējot likumsargi pamanījuši aizdomīgu automašīnu.

Aizdomās, ka transportlīdzekļa vadītājs varētu būt alkohola reibumā, likumsargi lēmuši automašīnu apturēt, taču nesekmīgi. Uz vairākkārtējiem policistu aicinājumiem apstāties autovadītājs nav reaģējis un sācis bēgt, radot reālus draudus pārējiem satiksmes dalībniekiem, norāda policijā.

Lai pēc iespējas ātrāk novērstu bīstamo situāciju un aizturētu pārgalvīgo šoferi, automašīnas vajāšanā iesaistījās citi Satiksmes uzraudzības rotas norīkojumi, taču bēgošais autovadītājs joprojām nepadevās, skaidro likumsargi.

Policija pieņēmusi lēmumu ar dienesta transportlīdzekli aizšķērsot ceļu, taču arī tas bēgošo autovadītāju nav apstādinājis un, aizķerot dienesta automašīnu, vīrietis ar auto turpinājis bēgšanu.

Pēc gandrīz stundu ilgas pakaļdzīšanās policistiem izdevies bēgli apturēt.

Policijā informē, ka autovadītājs jau iepriekš bija nonācis policijas redzes lokā par analoģiskiem pārkāpumiem. Viņa vadītajam transportlīdzeklim "Audi 100" nebija nedz OCTA, nedz derīgas valsts tehniskās apskates.

Vīrietim par šāda veida darbībām draud kriminālatbildība par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē un par izvairīšanos no tiesas nolēmuma pildīšanas.

Saistībā ar šiem notikumiem sākts kriminālprocess pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem, proti, Krimināllikuma 262. panta 2. daļas un Krimināllikuma 312. panta 2. daļas.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt par izvairīšanos no brīvības atņemšanas vai tiesību ierobežošanas soda izciešanas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!