Foto: DELFI

Trešdien, 9. decembrī, Valsts policija Rīgā aizturējusi kādu iereibušu vīrieti, kurš sitis savu vecmammu un ar gāzes pistoli tēmējis uz policstiem, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti saņēmuši satrauktu iedzīvotāju zvanu par aizdomīgiem trokšņiem un iespējamu vardarbību kaimiņu dzīvoklī. Policisti reaģējuši uz saņemto informāciju un devušies uz zvanītāja norādīto dzīvokli Jaunsaules ielā.

Notikuma vietā pārbaudot informāciju, policisti zvanījuši pie dzīvokļa durvīm. Jau pēc brīža dzīvokļa saimnieks atvēris durvis un ar ieroci tēmējis uz policistiem. Vienlaikus vīrietis arī rupji lamājies.

Reaģējot uz vīrieša agresivitāti un rūpējoties par iedzīvotāju un arī pašu drošību, policisti vīrieti atbruņojuši. Policisti atņēmuši agresīvajam vīrietim ieroci un konstatējuši, ka tā ir gāzes pistole.

Likumsargi agresīvo 1985. gadā dzimušo vīrieti aizturējuši.

Ieejot dzīvoklī , policisti tur atroduši kādu kundzi gados. Viņa policistiem pastāstījusi, ka agresīvais vīrietis ir viņas mazdēls, kurš izdemolējis dzīvokli un viņu sitis.

Policisti uz notikuma vietu izsaukuši mediķus. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciālisti cietušo kundzi nogādājuši medicīnas iestādē.

Policija atklāj, ka agresīvais uzbrucējs bijis vairāk nekā vienas promiles reibumā. Likumsargi viņu nogādājuši iecirknī. Patlaban pret aizturēto vīrieti sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tās likumisku dienesta darbību. Pēc ekspertīžu rezultātu saņemšanas, policija sāks kriminālprocesu arī par miesas bojājumu nodarīšanu cietušajai kundzei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!