Foto: Shutterstock

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā, Dzintara ielā Valsts policija (VP) fiksēja kādu "Audi" markas automašīnu, kuras vadītāja pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Apturot "Audi" vadītāju, likumsargi konstatēja, ka viņa vada spēkratu vairāk nekā 1,5 promiļu stiprā reibumā. Savukārt, lai likumsargi, izmantojot savu dienesta stāvokli, nereģistrētu ceļu satiksmē konstatētos pārkāpumus, 1999. gadā dzimusī autovadītāja deva likumsargam 150 eiro kukuli. Jauniete tika aizturēta un policija uzsāka kriminālprocesu, portālu "Delfi" informēja VP.

5. martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbinieki Rīgā, Dzintara ielā pamanīja kādu automašīnu "Audi", kuras vadītāja pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – vietā, kur atļauts braukt ar 30 km/h, viņa brauca ar 58 km/h. Likumsargi nolēma automašīnas vadītāju apturēt, lai sauktu viņu pie atbildības par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Policisti konstatēja, ka pie transportlīdzekļa stūres ir sēdusies kāda 1999. gadā dzimusi jauniete, kuras uzvedība liecināja, ka viņa, iespējams, ir alkohola reibumā. Sievietei tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā uz vietas un vēlāk arī slimnīcā un tika konstatēts, ka viņa vadīja transportlīdzekli 1,56 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Automašīnas apturēšanas laikā "Audi" vadītāja, lai izvairītos no atbildības par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, policijas darbiniekam deva 150 eiro kukuli. Likumsargi jaunieti nekavējoties aizturēja un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par izdarītājiem pārkāpumiem Valsts policija uzsāka divus kriminālprocesus – vienu pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, proti par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai.

Savukārt otru lietvedību policija sāka pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas, proti par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, vai par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat VP uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!