Foto: Valsts policija
Iereibušu ģimenes locekļu konflikts Rīgā beidzies ar asiņainu kautiņu bērnu klātbūtnē, informēja Rīgas pašvaldības policijā.

Aizvadītajā ceturtdienā plkst.20.54 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu sievieti alkohola reibumā, kura nespējot parūpēties par saviem bērniem. Tomēr, ierodoties norādītajā adresē, sastapts kāds manāmi iereibis vīrietis ar asiņojošo brūci galvā.

Likumsargi cietušajam lūdza apsēsties uz nama lieveņa līdz ierodas mediķi. Tikmēr viņam blakus stāvošajai draudzenei un, kā vēlāk noskaidrots, arī sievietei, par kuru saņemts izsaukums, lūgts izskaidrot situāciju.

Sieviete skaidroja, ka notikuma dienā pie viņiem ciemojusies drauga māte ar savu dzīvesbiedru. Vakara gaitā naudas dēļ izcēlies pamatīgs konflikts. Tā laikā sirmās kundzes draugs izvilcis ieroci un sācis ar to viņai draudēt. Sieviete mēģinājusi ieroci atņemt, bet drīz vien kautiņā iesaistījušies visi ģimenes locekļi. Nelūgtie ciemiņi no dzīvokļa izdzīti, taču notikušo redzējuši abi ģimenē augošie bērni. Radinieki aizgājuši uz savu dzīvesvietu, kas atrodas blakus ēkā.

Viens no likumsargiem iegāja pāra mājoklī, kur sastapa sievietes bērnus. Vecākais puika mierināja savu mazo brālīti. Kautiņa laikā abām sievietes atvasēm miesas bojājumi netika nodarīti. Vecākais puika apstiprināja mātes teikto, ka konfliktu uzsākuši tieši ciemiņi. Tāpat viņiem līdzi bijis ierocis, kuru noslēpuši zem bērnu gultas matrača.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri ieroci izņēma.

Drīz pēc tam notikuma vietā ieradās arī mediķi, kuri sniedza palīdzību cietušajam. Ārsti atklāja, ka saņēmuši līdzīgu izsaukumu uz blakus ēku. Salīdzinot datus, noskaidrots, ka arī otra konfliktā iesaistītā puse izsaukusi mediķu brigādi. Operatīvie dienesti devās uz otru ēku, kur arī sastapts vīrietis ar asiņojošu brūci galvā. Mediķi pēc abu vīriešu apskates nolēma viņus nogādāt slimnīcā.

Otram konfliktā iesaistītajam pārim lūgts izskaidrot savu notikušā versiju. Sirmā kundze stāstīja, ka, ciemojoties pie dēla, lūgusi atdot naudu, kuru viņš bija aizņēmies. Sieviete kategoriski noliedza ieroča klātbūtni konfliktā, bet abu vīriešu piekaušanā vainoja dēla dzīvesbiedri.

Visas personas notikuma dienā bija lietojušas alkoholu. Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi bērnu mātei, noskaidrots, ka viņa ir 2,55 promiļu reibumā.

Ņemot vērā, ka sieviete bija alkohola reibumā, kā arī nebija neviena radinieka, kas līdz mātes atžirgšanai varētu uzņemties rūpes par abiem bērniem, viņi šķirti no ģimenes un nogādāti krīzes centrā.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesai, Rīgas sociālajam dienestam un Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem pieaugušo atbildības izvērtēšanai. Vienlaikus visas konfliktā iesaistītās un iereibušās personas informētas par tiesībām pēc atžirgšanas vērsties policijā ar pieteikumiem par miesas bojājumu nodarīšanu, savukārt ieroča nēsāšanas noteikumu pārkāpumu Valsts policija vērēs atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!