Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja darbinieki par šonakt notikušo sprādzienu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Vidzemes priekšpilsētas nodaļā ierosinājuši krimināllietu.
Kā informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 185.panta par tīšu svešas mantas iznīcināšanu. Pēc Leiškalna teiktā, izmeklēšanas interesēs pašlaik sprādziena izmeklēšanas versijas policija neatklāj.

Kā sacīja PMLP preses sekretāre Laine Boldāne, PMLP neesot informācijas, ka naktī notikušais sprādziens pie pārvaldes Vidzemes priekšpilsētas nodaļas būtu saistīts ar iestādes darbību. Pārvaldei pašlaik neesot savas versijas par to, kāpēc noticis sprādziens pie Burtnieku ielas 37.nama. PMLP preses sekretāre uzsvēra, ka tas būtu jānoskaidro tiesībsargājošajām iestādēm.

Sprādziens notika Rīgā pie ēkas Burtnieku ielā 37, kur atrodas PMLP Vidzemes priekšpilsētas nodaļa. Sprāgstviela bijusi novietota ēkas pirmajā stāvā zem palodzes. Sprādzienā izsisti logi Pasu galdā un PMLP ēkā. Bojātas arī ēkas pagrabā esošās Invalīdu biedrības sienas un logi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!