Rīgas rajona policijas pārvalde (RRPP) piektdien ierosinājusi krimināllietu par sestdien vakarā Rīgas rajona Olaines pagastā uz Rīgas-Jelgavas šosejas notikušo traģisko autoavāriju, kurā pēc sadursmes ar Jelgavas domes deputāta Viktora Valaiņa vadītu automašīnu "Mercedes Benz C200" un pakļūšanas zem vairāku citu automašīnu riteņiem dzīvību zaudēja 39 gadus vecs vīrietis.
RRPP preses sekretāre Ingūna Gaile BNS pavēstīja, ka krimināllieta ierosināta par ceļu satiksmes un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tā izraisījusi cilvēka nāvi. Krimināllikums par šo likumpārkāpumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta ierosināta par notikušā negadījuma faktu, nevis pret kādu konkrētu cilvēku, sacīja Gaile. Viņa arī pieļāva, ka bojā gājušais 1963.gadā dzimušais Andrejs varētu būt bijis iereibis, par to liecinot vairāku aculiecinieku stāstītais, kuri esot redzējuši, ka vīrietis streipuļo pa šoseju.

Gaile lūdza negadījuma aculieciniekus palīdzēt policijai krimināllietas izmeklēšanā, zvanot pa tālruņiem 7219716 vai 7219702.

Sestdien ap plkst.19 Rīgas rajona Olaines pagastā netālu no Jaunolaines neapgaismotās Rīgas-Jelgavas šosejas 20.kilometrā, braucot Jelgavas virzienā, Jelgavas domes deputāta Zemgales partijas priekšsēdētāja Valaiņa vadītā automašīna "Mercedes Benz C200" notrieca gājēju. Šosejas vidū izsviestajam ķermenim pāri pārbrauca vēl vismaz trīs automašīnas, turklāt tās neapstājoties turpināja ceļu.

Valainis BNS iepriekš pauda, ka negadījuma brīdī viņš braucis, nepārsniedzot pieļaujamo ātrumu 90 kilometru stundā. Viņš arī apliecināja, ka cietušajam pārbraukuši vēl vismaz četri transportlīdzekļi, tostarp viens autobuss, taču neviens no tiem neesot apstājies.

Policija kā iespējamo vainīgo avārijas izraisīšanā min pašu bojāgājušo, kurš diennakts tumšajā laikā šķērsoja šoseju neatļautā vietā, turklāt uz viņa apģērba nav bijis neviena gaismu atstarojoša elementa. Policija atzīst, ka avārijas apstākļu izmeklēšanu sarežģī arī tas, ka cietušā ķermenis pēc nonākšanas zem vēl vairāku automašīnu riteņiem ir tā sašķaidīts, ka ekspertīzei būs praktiski neiespējami noteikt, vai vīrietis dzīvību zaudējis jau pēc sadursmes ar "Mercedes Benz" automašīnu, vai viņš miris zem citu auto riteņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!