Par pagājušās nedēļas nogalē notikušo incidentu Daugavpils Grīvas cietumā, kura laikā tika savainots par pederastiju notiesātais Ingus Tūns, ierosināta krimināllieta, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) preses sekretārs Kārlis Seržants.
Vainīgais - Georgijs Bakasajevs - savu vainu pilnībā atzinis, Krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma (KL) 125.panta - par smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Bakasajevs Grīvas cietumā izcieš sodu par zādzībām un laupīšanām.

Kā informēja Seržants, ceturtdien Tūns no Daugavpils slimnīcas pārvests un Centrālcietuma slimnīcu, kur turpinās ārstēšanās kursu. Viņa veselības stāvoklis esot normalizējies, cietušais jau pats varot staigāt. Pēc ārstēšanās beigām IeVP lemšot par Tūna pārvietošanu uz citu cietumu.

Kā ziņots, 12.jūlija rītā Grīvas cietuma kamerā, kurā izmitināti septiņi notiesātie, izcēlās konflikts. Tā laikā Tūns no saviem kameras biedriem saņēma dūrienu kaklā ar kādu asu priekšmetu, kā arī guva vairākus ribu lūzumus.

Cietušais tika nogādāts cietuma medicīnas daļā, kur viņam veikta operācija.

Kā ziņots, Augstākā tiesa Tūnam piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem. Viņš apcietinājumā atrodas kopš 1999.gada oktobra. Tiesa viņu atzina par vainīgu pederastijā, ja tā izdarīta ar nepilngadīgo, un citos noziegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!