Policija ierosinājusi krimināllietu par ceturtdienas vakarā notikušo ugunsgrēku Valmieras bārā "Putniņi", informēja Valmieras rajona policijas pārvaldes galvenais speciālists preses un sabiedrisko sakaru jautājumos Aleksandrs Melngāršs.
Lieta ierosināta par ugunsgrēka faktu, jo šobrīd vēl nav noskaidroti ne tā cēloņi, ne arī iespējamie vainīgie. Policijai par ugunsgrēka cēloņiem ir divas versijas - elektroinstalācijas īssavienojums bēniņos un remontstrādnieku neuzmanība, nenodzēšot izsmēķi pēc vēl ceturtdien bēniņos notikušajiem remontdarbiem.

Melngāršs sacīja, ka ēka nebija apdrošināta, turklāt tajā atradās daudz pārtikas preču un alkohola, jo piektdien bija paredzēts pēc remonta atsākt bāra darbu. Ēkā atradās arī citu firmu īpašumā esoši spēļu automāti un citas vērtīgas mantas.

Ceturtdienas vakarā izcēlušos ugunsgrēku Valmierā iecienītajā klubā "Putniņi" izdevies nodzēst divu stundu laikā. Liesmas pilnībā nodzēstas jau līdz pusnaktij. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 21.14, savukārt ugunsgrēks likvidēts plkst. 23.20. Ugunsgrēks bijis liels, un negadījuma vietā strādājušas pavisam sešas autocisternas, kā arī 26 ugunsdzēsēji.

Kopumā ugunsgrēks plosījies aptuveni 200 kvadrātmetru platībā. Pēc VUGD informācijas, ugunsgrēkā pusotrstāvu ēkai iebrucis jumts un ēka negadījumā cietusi "ļoti spēcīgi". VUGD iepriekš informēja, ka ugunsgrēks izcēlies bāra bēniņos. Valmierā bārs "Putniņi" darbojas trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!