Policija piektdienas vakarā ierosinājusi krimināllietu par traģisko ugunsgrēku Baltijā lielākajā sērkociņu fabrikā "Komēta", kurā bojā gāja seši cilvēki, bet četri cieta.
Krimināllieta ierosināta pēc krimināllikuma 186.panta 2.daļas par mantas iznīcināšanu vai bojāšanu aiz neuzmanības, ja tās dēļ bojā gājuši cilvēki. Par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz trim gadiem.

DELFI jau vēstīja par traģisko ugunsgrēku, kas izcēlās saiņošanas cehā. Tur, pēc sākotnējām ziņām, noticis sprādziens. Četri cietušie - divas sievietes un divi vīrieši - ievietoti Valsts apdegumu centra reanimācijas nodaļā, un triju no viņiem stāvokli mediķi raksturo kā ļoti smagu.

Bojāgājušie ir dažāda vecuma sievietes, bet pavisam uzliesmojuma brīdī uzņēmuma saiņošanas iecirknī atradās deviņi cilvēki.

Ugunsgrēkā cietušo cilvēku veselības stāvoklis svētdien joprojām bija kritisks. Vienu no cietušajām sievietēm mediķi pat neoperē, jo bažījas, ka viņa smago apdegumu dēļ ķirurģisku iejaukšanu varētu neizturēt. Šī cietusī, atšķirībā no pārējiem, līdz šim nav nākusi pie samaņas un viņas dzīvība tiek uzturēta ar īpašu aparātu palīdzību.

Ārsts Eduards Boļšakovs BNS sacīja, ka vissmagāk cietušās sievietes stāvoklis ir īpaši kritisks, jo viņa guvusi 90% ķermeņa apdegumus, taču ārsti darot visu iespējamo, lai glābtu šīs sievietes dzīvību.

Pārējie divi cietušie atrodas reanimācijas nodaļā un viņiem tiek veiktas plānveida operācijas. Ārsti šobrīd cīnoties par viņu roku saglabāšanu, jo tās ugunsgrēkā ir cietušas visvairāk. Šie divi cietušie ugunsgrēkā ir guvuši 60 līdz 70% ķermeņa apdegumus.

Savukārt ceturtajam cietušajam ir 10% ķermeņa apdegumu un viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!