Policija par vakar Ziepniekkalnā notikušo uzņēmēja Eduarda Baburga slepkavību ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 117.panta par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes preses centrā.
28.janvārī Rīgā ar vairākiem šāvieniem galvā un ķermenī tika noslepkavots tirdzniecības centra "Tallinn" īpašnieks Baburgs. Uzņēmējs tika noslepkavots plkst.19.17 pie ēkas Ozolciema ielā 14/2, Ziepniekkalnā.

Baburgs autostāvvietā novietojis automašīnu un devies Ozolciema ielas nama virzienā, kad uz viņu izšāvusi pagaidām nezināma persona. Baburgam līdzi bijis personīgais ierocis, taču viņš to acīmredzot nav paspējis likt lietā.

Uzņēmuma "Tallinn" prezidente Danuta Paula sacīja, ka ne nogalinātā uzņēmēja Baburga uzņēmums, ne arī pats nogalinātais pirms tam neesot saņēmuši nekādus draudus vai arī norādes par iespējamo traģēdiju. Pašlaik firmai neesot nevienas savas versijas par notikušo.

Saskaņā ar Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datu bāzē pieejamo informāciju Baburgam piederēja 51% SIA "Tallinn" daļu 75 480 latu vērtībā, viņš bija arī uzņēmuma direktors. SIA "Tallinn" apsaimnieko plašu tirdzniecības centru Juglā, Brīvības gatvē 409, un Juglas tirgu. Kapitāla daļu citos uzņēmumos Baburgam nav bijis, arī citus amatus viņš nav ieņēmis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!