Daugavpils tiesa ierosinājusi krimināllietu pret Daugavpils mēru Rihardu Eigimu par vietējās firmas "Guron" direktora Oļega Guščina goda un cieņas aizskaršanu. Lietu paredzēts izskatīt 16.jūlijā.
Daugavpils tiesas tiesnesis Vladimirs Isajevs informēja, ka Guščins tiesā vērsās ar sūdzību par Eigima pagājušā gada novembrī izteiktajiem, viņaprāt, tīšajiem apvainojumiem avīzē "Telegraf" un Daugavpils radio "Alise plus" intervijā. Eigims uzņēmēju apvainojis nelegālā uzņēmējdarbībā un saistībā ar narkotiku krimināllietu.

Eigims laikrakstam un radio teicis, ka Guščins, iespējams, saistīts ar krimināllietu, kas ierosināta pēc automašīnas "Mercedes Benz 600" avārijas 30.oktobrī, kad cietušajiem konfiscēts amfetamīns un hašišs.

Tāpat Eigims izplatījis informāciju par Guščina it kā nelegālo darbību uzņēmējdarbībā, taču tiesai Eigims to nevarējis pierādīt, sacīja Isajevs.

Eigims, komentējot krimināllietas ierosināšanu, teica, ka tā esot Guščina pretreakcija, jo policija iepriekš pret uzņēmēju ierosinājusi krimināllietu par Eigima goda un cieņas aizskaršanu.

"Es pašlaik veltīšu uzmanību darbam pilsētā, nevis kaut kādām pret mani ierosinātām krimināllietām. Kad pienāks tiesas diena, tad arī redzēs, kas ir vainīgs un kas nav," sacīja Eigims.

Guščins pauda, ka "iesniegtā sūdzība pret Eigimu ir principa un goda lieta. Pagaidām par nodarītajiem morālajiem un materiālajiem zaudējumiem neesmu domājis. Eigima izteicieni kompromitēja gan uzņēmumu, gan mani personīgi".

Guščins stāstīja, ka viņa firmai piederošā avīze "Naša Gazeta" ir "opozīcijā pret Eigimu, kopš viņš nācis pie varas", cenšoties atklāt nelikumības un rakstīt par korupcijas lietām saistībā ar domes vadības darbību. Tāpēc, iespējams, Eigims arī centās apvainot "Guron" vadību, uzskata Guščins.

"Pēc tās nelaimīgās autoavārijas, kas notika netālu no Eigimam piederošā moteļa "Stalkers", Eigims centās novērst uzmanību no sava uzņēmuma, saistot mani ar šo negadījumu," sacīja Guščins. Viņa rīcībā esot informācija, ka "Mercedes Benz" avārijā cietušie, kuriem konfiscētas narkotikas, pirms tam bija apmetušies motelī "Stalkers".

Krimināllietu pret Guščinu par Eigima goda un cieņas aizskaršanu Daugavpils policija ierosināja pagājušā gada 20.novembrī. Policijas pārvaldes izziņas dienesta priekšnieks Andrejs Kurilovs informēja, ka krimināllieta ierosināta pēc Guščina izteikumiem avīzes "Naša Gazeta" 12.novembra numurā. Krimināllieta joprojām atrodas policijā, jo turpinās ekspertīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!