Ogres rajona policija ierosinās krimināllietu par ceturtdienas rītā Jumpravas pagastā notikušo avāriju, kravas automašīnai ietriecoties mājas sienā un pēc tam saduroties ar pretimbraucošo mikroautobusu, informēja Ogres rajona ceļu policijas priekšnieks Māris Preimanis.
Tā kā vienai no cietušajām nodarīti smagi miesas bojājumi, policija ierosinās krimināllietu, jo kravas auto vadītājs nebija parūpējies par sava braucamā bremžu iekārtas sekmīgu darbību.

Preimanis apliecināja, ka sadursmē cietušais mikroautobuss pieder Rēzeknes rajona padomei, kā arī informēja, ka sarunā ar mediķiem uzzinājis, ka visi cietušie mikroautobusa pasažieri varētu būt Rēzeknes pašvaldības darbinieki. Turklāt noskaidrojies, ka avārijā cietuši nevis trīs, bet četri mikroautobusā braukušie cilvēki.

Ogres rajona ceļu policijas priekšnieks pauda, ka avārija ir piemērs tam, kādas sekas var būt drošības jostu nelietošanai. "Mikroautobusa šoferis nebija piesprādzējies un ar galvu ielidoja stiklā, taču, ja būtu piesprādzējies, tas nebūtu noticis," teica Preimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!