Foto: DELFI

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā krimināllietā par svešvalodu kursos iepazītas sievietes nošaušanu uz apsūdzēto sola sēdusies bijusī valsts iestāžu juriste, trešdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Kā vēsta laikraksts, Ilona (laikraksts mainījis apsūdzētās un upura vārdus) 2017. gada 12. maijā ap pulksten 18 Rīgā pie kāda nama K. Valdemāra ielā ar trim šāvieniem mugurā nogalināja savu vienaudzi – 35 gadus veco Kristīni.

Nogalinātās sievietes māte laikrakstam atklājusi, ka tad, kad piezvanīts no policijas un pateikts, ka Kristīne mirusi, viņa sākumā padomājusi, ka meita mirusi vai nu profesionālās sadarbības dēļ ar kādu no iestādēm, kam tā tulkojusi, vai arī sabraukta, jo mūždien kaut kur steigusies.

"Latvijas Avīze" norāda, ka 2012. gadā Kristīne mācījusi angļu valodu Finanšu ministrijas darbiniekiem, kuru vidū bijusi arī juriste Ilona, kura pēc tam strādājusi Izglītības un zinātnes ministrijā. "Kā saprotu, Ilona bija uzbūvējusi manas meitas tēlu kā ideālu, ar viņu saistīja savas nepiepildītās cerības un domas. Ja Ilona būtu ar Kristīni runājusi, tad domāju, mana meita būtu viņai palīdzējusi," laikrakstam stāstījusi nogalinātās sievietes māte.

"Manu bērnu nošāva, kad viņa nesa uz miskastēm atkritumus. Viņa bija ļoti kārtīga, šķiroja atkritumus – tā viņa arī mira, ar sagumzītām plastmasas pudelēm sažņaugtās rokās. Šaušanai bija liecinieki, kuri redzēja, ka Ilona pienāk no aizmugures un trīs reizes iešauj mugurā no pāris metru attāluma, iekāpj savā "BMW" un aizbrauc," mātes teikto citē laikraksts.

"Latvijas Avīze" atzīmē, ka sieviete sava upura mātei no ieslodzījuma vietas atsūtījusi līdzjūtības vēstuli.

No jebkādiem komentāriem pirmās tiesas sēdes starplaikā viņa laikrakstam atteikusies.

Pirmajā tiesas sēdē 3. septembrī apsūdzētajai noteikta papildu psihiatriskā ekspertīze. Ekspertīzei būs jāatbild uz jautājumiem vai sieviete ir pieskaitāma un cik lielā mērā, vai var piedalīties tiesas procesā, vai ir bīstama sabiedrībai, raksta "Latvijas Avīze", norādot, ka apsūdzētā šobrīd atrodas brīvībā.

"Delfi" jau rakstīja, ka 2017. gada 12. maijā kāda nama pagalmā Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā, tika atrasta mirusi sieviete ar vairākām šautām brūcēm krūškurvja rajonā. Likumsargi izmeklēšanā noskaidrojuši, ka iespējamā slepkava ir kāda nelaiķes paziņa – 1982. gadā dzimusi sieviete.

Tās pašas dienas vakarā policisti aizdomās par noziegumu turēto sievieti aizturēja. Aizturēšanas brīdi pie sievietes tika atrasts un atsavināts uz viņas vārda reģistrēts šaujamierocis, ar ko, iespējams, izdarīta slepkavība. Policija iepriekš norādīja, ka sievietei bijusi šaujamieroča glabāšanas atļauja.

Aizdomās turētā sieviete līdz tam nebija nonākusi policijas redzeslokā. Savu vainu izdarītajā noziegumā viņa toreiz atzina.

Šogad janvārī krimināllieta nonākusi tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!