Foto: F64
Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa šonedēļ nolēmusi izbeigt kriminālprocesu pret kādu agrāk sodītu un nesen no cietuma iznākušu vīrieti, kurš apsūdzēts par suņu apģērbu zādzību no zooveikala Rīgā, Pulkveža Brieža ielā.

Kā informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Una Zīrāka, kriminālprocess izbeigts, jo tiesa konstatējusi, ka apsūdzētais Romans Grigorjevs ir miris.

Kā ziņots, saskaņā ar apsūdzību minētais vīrietis pērn 13.novembra pēcpusdienā, atrodoties alkohola reibumā, iegājis zooveikalā Rīgā, Pulkveža Brieža ielā, un, būdams pārliecināts, ka viņu neviens nenovēro, nozadzis no tirdzniecības zāles 11 suņu apģērba gabalus.

Līdzpaņemtajā somā garnadzis slepus ielicis četras suņu jaciņas dažādās krāsās, vienu suņu meiteņu jaku ar svārkiem, kā arī sešus dažādus suņu kombinezonus. Par katru no šīm precēm vīrietim bija jāsamaksā aptuveni 20 lati, taču, to neizdarījis, viņš aizgāja prom, tādējādi radot veikalam kopējos zaudējumus 227,90 latu apmērā, liecināja apsūdzība.

Vēlāk iespējamais zaglis tika aizturēts un nodots policijas uzraudzībā. Prokuratūra viņam cēla apsūdzību pēc Krimināllikuma 175.panta 2.daļas - par zādzību, ja tā izdarīta atkārtoti. Par to varētu sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Grigorjeva lieta pagājušā gada nogalē tika nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā, taču spriedumu apsūdzētais tā arī nesagaidīja, jo nomira. Pirmstiesas izmeklēšanā gan viņš savu vainu suņu apģērbu zādzībās bija vaļsirdīgi atzinis un paudis nožēlu par izdarīto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!