Foto: DELFI

Pēc koncerna "Nordic Partners Limited" valdes priekšsēdētāja Daumanta Vītola iesnieguma par nepatiesu ziņu izplatīšanu plašsaziņas līdzekļos Valsts policija ierosinājusi kriminālprocesu par iespējamu neslavas celšanu, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 157.panta 2.daļas – par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī.

Kā portālam "Delfi" norādīja koncerna sabiedrisko attiecību konsultante Maija Dulle-Sūniņa, jau iepriekš uzņēmums norādījis uz pret to vērstām darbībām, kas liecina par iespējamas naudas izspiešanas mēģinājumu. Turklāt tas darīts, piedraudot plašsaziņas līdzekļos izplatīt nepatiesu informāciju, lai gūtu prettiesisku mantisku labumu. Publiskajā paziņojumā medijiem, uzņēmums norāda, ka ir aizdomas, ka draudus par nepatiesu ziņu izplatīšanu, iespējams, ir organizējis zvērināts advokāts Mārcis Miķelsons.

Uzņēmuma pārstāve norāda, ka uzņēmums jau iepriekš tas vērsies Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP) ar iesniegumu, sūdzoties par izteiktajiem draudiem grupas uzņēmumiem un sadarbības partneriem, kā arī par to, ka tikusi pieprasīta manta, kas prasītājam nepienākas.

Publiskajā paziņojumā uzņēmuma pārstāve tāpat pauž aizdomas, ka Miķelsona rīcībā ir nelikumīgā ceļā iegūti dokumenti - konfidenciāli kredītlīgumi, "Nordic Partners Limited" grupas pārstrukturizēšanas līgums, akcionāru līgumi, kā arī citi dokumenti.

Uzņēmums paziņojumā arī minējis, ka Miķelsons savulaik bija juridiskais padomdevējs "Nordic Partners Limited" grupai un piedalījās šīs grupas izveidē. Taču patlaban viņš izmanto informāciju, kas iegūta iepriekšējas advokāta-klientu attiecību ietvaros, sagrozot faktus un vēršoties pret "Nordic Partners Limited".

Savukārt Zvērinātu advokātu padomi koncernā ietilpstošie uzņēmumi aicina pārskatīt iepriekš pieņemto lēmumu nerosināt disciplinārlietu pret Miķelsonu par ētikas normu pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka tiesvedībā, kurā iesaistīta arī AS "Laima" un citi "NP Foods" grupas uzņēmumi, prasītāja "MenardPort LLC" vēlas no koncerna "Nordic Partners Limited" piedzīt 5,3 miljonu eiro zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!