Aizdomās par vairāku jaunu sieviešu aplaupīšanu un izvarošanu Zemgalē policija aizturējusi divus vīriešus - 1966.gadā dzimušo Valēriju un 1984.gadā dzimušo Jāni, informēja Jelgavas rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšniece Zenta Tretjaka.
Jāatgādina, ka Jelgavā šī gada vasarā tika ierosinātas vairākas krimināllietas par laupīšanu un četru meiteņu izvarošanu, ko, iespējams, veica vienas un tās pašas personas. Līdzīgas aizdomas par šo cilvēku saistību ar tāda paša veida noziegumiem radās arī Bauskas rajonā.

Kā informēja policijā, Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes darbiniekiem vīriešus izdevies aizturēt sadarbībā ar kolēģiem no citiem Latvijas rajoniem. 18 gadu vecais Jānis tiek turēts aizdomās arī par kādas sievietes slepkavību Zemgales reģionā.

Tretjaka pastāstīja, ka Valērijs aizturēts septembra beigās aizdomās par laupīšanu Jūrmalā. Aizturētā vīrieša pazīmes sakrita ar viena meklējamā vīrieša pazīmēm, kas šogad vasarā Jelgavā un Bauskā bija veicis netiklas darbības un aplaupījis vairākas jaunas sievietes.

Izmeklēšanas gaitā policija noskaidroja arī Valērija noziegumu līdzdalībnieku - 18 gadu veco Jāni. Viņš aizturēts šodien aizdomās par 1951.gadā dzimušas sievietes nogalināšanu 10.jūlijā Jelgavā, Rogu ceļā, kā arī par vairāku jaunu sieviešu izvarošanu un aplaupīšanu.

Tretjaka pauda, ka abi vīrieši Jelgavas un Bauskas rajonā, kā arī Jūrmalā, iespējams, veikuši vairākus desmitus dažādu noziegumu, tomēr lielākā daļa no tiem esot laupīšanas uzbrukumi sievietēm.

Kā ziņots, Jelgavas rajonā divas 1980. un 1979.gadā dzimušas meitenes izvarotas 25.jūnijā no plkst.19 līdz 20 Loka maģistrāles apkaimē. Vīrietis cietušās aplaupījis un, draudot ar nazi, izvarojis.

Nākamā, 1982.gadā dzimusī meitene, izvarota 3.jūlijā ap plkst.23 Jelgavā, kādā Kungu ielas nama kāpņu telpā. Ceturtā, 1981.gadā dzimusī meitene, izvarota 10.jūlija vakarā Jelgavā, Vecā ceļa apkaimē. Šajā gadījumā vardarbībā noskatījies vēl kāds vīrietis, kurš, tāpat kā izvarotājs, bijis bruņojies ar nazi.

Savukārt Bauskā 9.jūlijā ap pusdienas laiku divi pagaidām nenoskaidroti vīrieši, piekaujot 1943.gadā dzimušo pasta darbinieci, nolaupīja somu ar 62 latiem, kas bija paredzēti pensiju izmaksai. Otrs gadījums Bauskā noticis 11.jūlijā, kad Bauskas rajonā divi vīrieši aplaupījuši kādu jaunieti un veikuši ar viņu netiklas darbības.

Cietušo sniegtais apraksts liecina, ka Jelgavas rajonā vardarbību veikušas vienas un tās pašas personas. Policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 176.panta pirmās un otrās daļas, 159.panta pirmās daļas, 160.panta pirmās un otrās daļas.

Savukārt 11.jūlijā Jelgavā, Rogu ceļā, grāvī tika atrasta nogalināta 51 gadu veca sieviete. Saskaņā ar ekspertīzes slēdzienu sieviete noslīcināta grāvī. Pēc nogalinātās sievietes atrašanas policija pieļāva, ka aizdomās par sieviešu izvarošanu un laupīšanu meklētie vīrieši izdarījuši arī šo noziegumu.

Meklējot aizdomās par piecu meiteņu izvarošanu un laupīšanu Zemgales reģionā turētos vīriešus, policija pārbaudīja vairāk nekā 300 dažādas meklējamajiem vīriešiem līdzīgas un iepriekš policijas lokā par līdzīgiem noziegumiem nonākušas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!