Foto: F64

Kāda, uzbrucēju ievainota sirmgalve, svētdien savā dzīvoklī Rīgā aizturēja un policijai nodeva abus ļaundarus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvades pārstāvis Toms Sadovkis.

Policisti aizdomās par slepkavības mēģinājumu aizturēja 60 gadus vecu vīrieti un 26 gadus vecu, agrāk tiesātu jaunieti. Izmeklējot šo gadījumu policisti noskaidroja, ka pie kādas 80 gadus vecas Biķernieku ielas iedzīvotājas ciemos ieradās kāds paziņa, kuram līdzi bija jaunāks draugs. Abi vīrieši kundzei prasīja naudu, jo vēlējās iegādāties alkoholiskos dzērienus, taču sirmgalve naudu vīriešiem nedeva, vēsta policijā. Tas abus vīriešus sadusmoja un viņi sirmgalvei uzbruka – viens no viņiem uzbruka ar āmuru, bet otrs izmantoja nazi un ievainoja kundzi kaklā.

Neraugoties uz nopietnajiem ievainojumiem, sirmgalvei izdevās tikt līdz dzīvokļa ārdurvīm un no iekšpuses tās aizslēgt, taču, bēgot no uzbrucējiem, viņa paslēpās vienā no dzīvokļa istabām un ieslēdzās tajā. Tad 80 gadus vecā kundze uzreiz zvanīja policijai un ziņoja par notikušo, taču pāris minūtes vēlāk, kad notikuma vietā ieradās ekipāža, sirmgalve pa logu izsvieda atslēgas, lai likuma sargi varētu iekļūt dzīvoklī.

Pa to laiku abi vīrieši bija mēģinājuši izkļūt no dzīvokļa, taču metāla ārdurvis un sievietes istabas durvis viņiem uzlauzt neizdevās. Tāpat arī pa logu nebija iespējams izkļūt, jo dzīvoklis atradās ēkas piektajā stāvā. Brīdī, kad policisti ieradās dzīvoklī, vecāko no abiem policisti aizturēja uzreiz, viņš bija 1,7 promiļu reibumā, taču jaunāko vīrieti policisti pēc brīža atrada slēpjamies skapī, 26 gadus vecā jaunieša izelpā tika konstatētas 3,11 promiles alkohola.

Cietusī sirmgalve ar smagām traumām šobrīd atrodas slimnīcā, taču viņas stāvoklis vērtējams kā stabils. Taču abi slepkavības mēģinājumā aizdomās turētie vīrieši noziegumā ir atzinušies un šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Tuvākajā laikā policija lūgs tiesu viņiem piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!