Kāds smagi ievainots ASV pilsonis trešdienas vakarā no Rēzeknes slimnīcas ar Nacionālo bruņoto gaisa spēku helikopteru nogādāts medicīnas iestādē Rīgā.
Cietušais 1965.gadā dzimušais Grigorijs D. no Bruklinas traumas guvis, viesojoties Ludzā. Viņam Rēzeknes ārsti konstatējuši smagu galvas traumu: akūtu smadzeņu satricinājumu un divus asinsizplūdumus galvā.

Pacientam bija nepieciešama operācija, taču Rēzkenes slimnīcā šajā laikā bija tikai viens neiroķirurgs, tālab, sazinoties ar katastrofu medicīnas centru, pacients ar helikopteru nogādāts Rīgas medicīnas iestādē.

Transportēšanu organizēja katastrofu medicīnas centra speciālisti, bet helikoptera nolaišanos Rēzeknes sporta centra stadionā, kurš atrodas līdzās slimnīcai, vadīja Zemessardzes Rēzeknes 36.bataljona aviācijas vienība.

Rēzeknes slimnīcas galvenais ārsts Jāzeps Korsaks uzsvēra, ka šis gadījums pierādījis, ka Rēzeknē ir labvēlīgi apstākļi tādas reģionālās medicīnas iestādes izveidei, kurā neatliekamo medicīnisko palīdzību varētu sniegt, izmantojot helikoptera pārlidojumus un speciālu mediķu brigādi, jo Rēzeknes slimnīcai ir tam nepieciešamie apstākļi. Taču, lai šādu ieceri realizētu, vajadzīgs papildu finansējums.

Šī ir otrā reize, kad izmantots minētais lidaparāts. Pirms aptuveni pusotra mēneša helikopters izmantots, kad no Lietuvas pēc motociklistu svētkiem uz Latviju atgādāts kāds smagi cietis vīrietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!