Naktī uz piektdienu ap pulksten 00:42 Narvas apkārtnē kompānijas "Lux Express" autobuss ieslīdējis grāvī, un negadījumā cietuši 13 cilvēki, vēsta delfi.ee.

Divi cilvēki negadījumā guvuši smagas traumas. Cietušie tika nogādāti slimnīcā - pēc tam, kad sniegta nepieciešamā palīdzība, septiņi pasažieri devušies mājup, lai ārstēšanos turpinātu tur. Šo cilvēku vidū ir gan Narvas, gan Sanktpēterburgas iedzīvotāji.

Pašlaik slimnīcā atrodas četri cilvēki.

Pārvadātāja "Lux Express" pārstāvji portālu "Delfi" informēja, ka uz ceļa Jehvi - Tartu avarējis autobuss, kas braucis maršrutā no Rīgas uz Sanktpēterburgu.

Pēc negadījumā 12 pasažieri un viens autobusa šoferis nogādāts slimnīcā.

"Starp smagāk cietušajiem Latvijas pilsoņu nav; šobrīd slimnīcā ārstēšanos turpina trīs Krievijas un viens Igaunijas iedzīvotājs," norāda kompānija.

Atbilstoši sākotnējai informācijai negadījums noticis, jo autobuss nobraucis no ceļa stipra vēja un slidena ceļa dēļ. Precīzi negadījuma apstākļi pašlaik tiek skaidroti.

Tahogrāfa dati liecina, ka autobusa ātrums nav pārsniedzis atļauto. Autobusa vadītājs, 58 gadus vecs vīrietis, nav bijis alkohola reibumā, vēsta delfi.ee.

Policijas pārstāvis atzina, ka ceļš bija slidens, turklāt bijis spēcīgs vējš.

Ne visi pasažieri izmantoja drošības jostas, viņš piebilda.

"Izsakām visdziļāko līdzjūtību cietušajiem, kā arī darīsim visu iespējamo, kas uzņēmuma spēkos, lai viņiem sniegtu visu nepieciešamo atbalstu. Tāpat arī pieliksim visas pūles, lai, sadarbojoties ar policiju, noskaidrotu negadījuma iemeslus," uzsver "Lux Express" valdes priekšsēdētājs Hannes Sārpū.

Autobusā kopumā atradās 26 pasažieri un divi autobusa vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!