Foto: Valsts policija

Pērn Valsts policija atklājusi 14 kravas automašīnu zādzības un divas par šiem nodarījumiem aizdomās turētās personas – Lietuvas iedzīvotāji, atrodas apcietinājumā Igaunijā. Arī Latvijā uzsāktās lietas aizsūtītas uz Igauniju iztiesāšanai, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Laika posmā no 2009. līdz 2012.gadam Latvijas teritorijā uzdarbojās kravas automašīnu zagļu grupa, kuri trīs gadu laikā veica 14 sērijveida kravas auto un to piekabju zādzības. Izmeklējot šīs lietas, Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvalde sadarbojās arī ar kaimiņvalstu tiesībsargājošajām iestādēm, jo bija pamatotas aizdomas, ka grupa varētu būt uzdarbojusies arī citu valstu teritorijās.

Pagājušā gada otrajā pusē izmeklētāji noskaidroja, ka Igaunijā par līdzīgām darbībām aizturēti divi 44 un 54 gadus veci Lietuvas iedzīvotāji, tādēļ tika uzsākta sadarbība ar ziemeļu kaimiņiem. Vairākus mēnešus policisti no Rīgas devās uz Igauniju, kur pratināja apcietinājumā esošos aizdomās turētos un laika gaitā guva pietiekami daudz pierādījumu tam, ka viņi vainojami arī Latvijā pastrādātajos noziegumos.

Pagājušā gada izskaņā visas 14 lietas tika nosūtītas Ģenerālprokuratūrai, bet pāris dienas vēlāk tās tika pārsūtītas uz Igauniju apsūdzības uzrādīšanai.

Saskaņā ar kriminālprocesa materiāliem, abi lietuvieši kopā varētu būt radījuši aptuveni 400 000 eiro lielus zaudējumus kravas automašīnu īpašniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!