Trešdien Pērnavas apriņķī Igaunijas policija par braukšanu dzērumā aizturēja latviešu smagās automašīnas vadītāju, ceturtdien Pērnavas apriņķa tiesa piesprieda viņam arestu uz desmit dienām un noteica aizliegumu piecus mēnešus vadīt automašīnu Igaunijas teritorijā, vēsta "Parnu Postimees".

1970. gadā dzimušajam Valdim Kopmanim tika konstatēts 2,34 promiļu liels dzērums.

Kad policija vīrieti apturēja, pie stūres viņš bija paguvis nobraukt apmēram 25 kilometrus. Pirmajā ceļā posmā no Rīgas 60 tonnas smago automašīnu vadīja viņa pārinieks. Tiesā lēmumu apmainīties par spīti dzērumam Kopmanis pamatoja ar to, ka pāriniekam sākusi reibt galva. Atšķirībā no policijas pārinieks sava kolēģa dzērumu nebija pamanījis.

Šis ir jau trešais gadījums, kad Igaunijas policija aiztur dzērušus ārvalstu smago automašīnu vadītājus - pagājušā gada beigās Pērnavas pilsētas centrā tika aizturēts dzēris lietuviešu šoferis, bet marta sākumā - Ukrainas smagās automašīnas vadītājs.

"Mums viņiem jāliek saprast, ka Igaunijas Republikā jāievēro satiksmes noteikumi," norādīja Pērnavas policijas nodaļas Kārtības uzraudzības daļas vecākā komisāre Imre Vebere. Pēc viņas vērtējuma, nesenie notikumi liecina, ka ārvalstu dzērušo autovadītāju savaldīšanai ar naudas sodu vairs nepietiek, tādēļ viņa tiesai pieprasīja Kopmanim piespriest 22 dienu ilgu arestu un autovadītāja tiesību atņemšanu uz pieciem mēnešiem.

Tā kā Kopmanis savu vainu nenoliedza un apliecināja, ka tā bijusi pirmā un noteikti pēdējā reize, kad viņš braucis dzērumā, tiesa tomēr nolēma piespriest arestu tikai uz desmit dienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!