Foto: F64

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki atklāja nelikumīga alkohola ražotni un konfiscēja vairāk kā 170 litrus spirtam līdzīga šķidruma, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki ieguva informāciju, ka Ilūkstes novadā, Šederes pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcīzes preču nelikumīgu apriti.

2. jūlijā likumsargi, veica kratīšanu kāda privātmājā Šederes pagastā.

Apskatot teritoriju un privātmāju, likumsargi konstatēja, ka tur notiek nelikumīga alkohola ražošana un glabāšana lielos apmēros.

Kopumā kratīšanas laikā konfiscēti aptuveni 175 litri spirtam līdzīga šķidruma, aptuveni 850 tukšas pudeles, pudeļu korķi, alkoholisko dzērienu etiķetes, krāsviela – aromatizētājs ar ruma smaržu un ražošanai nepieciešamās iekārtas – sūknis, filtri, šļūtenes.

Notikuma vietā tika aizturēts kāds 1977. gadā dzimis vīrietis.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 221.2. panta 1. daļas, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā kā sodu var piemērot ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!