Foto: LETA

Rīgā, Imantas mikrorajonā, otrdien, 3.jūnijā, uzreiz pēc zādzības aizturēts velosipēda zaglis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Policisti ap pulksten 22:30 pie kāda nama Kurzemes prospektā ievēroja vīrieti, kas uzvedies savādi. Likumsargi kungu pamanīja brīdī, kad viņš, iznākot no kāpņu telpas, pie rokas stūma velosipēdu.

Policistiem radās pamatotas aizdomas, ka velosipēds ir zagts. Cenšoties noskaidrot divriteņa izcelsmi, aizturētais vīrietis nevarēja paskaidrot, kur to ieguvis. Nekavējoties pārbaudot kāpņu telpu, policisti atrada pārkniebtu velosipēda drošības trosīti.

Policisti 1984.gadā dzimušo vīrieti, kurš atradās narkotisko vielu reibumā, aizturēja. Noskaidrojot personas identitāti, atklājās, ka vīrietis jau iepriekš vairākas reizes sodīts par dažāda rakstura noziegumiem. Velosipēda saimnieks atguvis savu divriteni.

Šobrīd ir sākts kriminālprocess par zādzību. Šādam noziegumam likumā paredzēts sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!