Foto: Shutterstock
Pagājušajā svētdienā, 21. oktobrī, ap pulksten 9 vakarā Valsts policijā (VP) tika saņemta informācija par tikko izdarītu laupīšanu Imantā, nodarot miesas bojājumus kādam vīrietim.

Todien cietušais gājis pa ielu un viņam pienācis klāt nepazīstams vīrietis, kurš paprasījis cigaretes. Cietušais vīrietis lūgumu izpildījis. Tā vietā, lai pateiktos, garāmgājējs pēkšņi iesitis vīrietim un izrāvis viņam no rokām maku. Apskatot maka saturu un konstatējot, ka tajā skaidras naudas nav, ļaundaris pieprasījis vīrietim no savām kabatām izvilkt visu, kas vērtīgs, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Cietušais apgalvojis, ka kabatās nekā nav, taču ļaundaris viņam nav noticējis, vēl pāris reizes viņam iesitis un nolaupījis mobilo telefonu, bet pēc tam pametis notikuma vietu.

Likumsargi nekavējoties uzsāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu tuvākajā apkārtnē, un drīz VP Patruļpolicijas pārvaldes policisti aizturēja aizdomās turēto vīrieti.

1987. gadā dzimušais aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem. Turklāt vīrietis vien nesen atbrīvots no ieslodzījuma vietas.

Policisti atguva mobilo telefonu un atdeva to īpašniekam.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu.

Aizturētais vīrietis var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Otrdien, 23. oktobrī, tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajam vīrietim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!