Foto: LETA
Valsts policija (VP) patlaban pārbaudījusi 84 vīriešus, kuru pazīmes bijušas līdzīgas policijas speciālistu izveidotajam fotorobotam un psiholoģiskajam portretam, tādējādi mēģinot atrast pedofilu, kurš Imantā pastrādājis dzimumnoziegumus pret četrām mazām meitenēm, pastāstīja VP preses pārstāve Ance Rozīte.

Neviens no pārbaudītajiem nav izrādījies meklētais noziedznieks. Tikmēr policija arī sestdien Rīgā strādā pastiprinātā režīmā, lai sadzītu pēdas ļaundarim.

Arī pēc vakardienas fotorobota izsūtīšanas plašsaziņas līdzekļiem policija saņēmusi vairākus iedzīvotāju zvanus un policija šo informāciju pārbauda, pavēstīja Rozīte.

VP joprojām lūdz arī iedzīvotāju palīdzību noziedznieka notveršanā. Policija uzsver, ka izmeklētājiem ir svarīga jebkāda veida informācija - pat vissīkākā detaļa, kas pirmajā brīdī var šķist nebūtiska, var palīdzēt atrast vainīgo personu. Ikvienu, kas var sniegt kādu informāciju, policija lūdz zvanīt pa tālruni 67 086 546, 110 vai ziņot anonīmi - 67 086 677.

Jau ziņots, ka VP nolīgts mākslinieks pēc pēdējām liecībām no jauna ir izveidojis Imantas pedofila attēlus. Jaunais attēls tika publiskots vakar.

Jaunietis tiek meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā un kopumā uz viņa sirdsapziņas ir četri upuri. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Visus trīs noziegumus vieno tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā.

Visi upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes, un policija domā, ka tik mazas meitenes izvēlētas, lai izvairītos no pretdarbības. Vīrietis runā krievu valodā, bet, kā liecina policijas prakse, nevar izslēgt, ka viņa dzimtā valoda ir cita. Policija neizslēdz iespēju, ka vīrietis pats savulaik bijis dzimumnoziedznieku upuris, jo nereti par šādiem noziedzniekiem kļūst seksuāli izmantotie.

Visi noziegumi pastrādāti Imantā, tostarp Zentenes un Dammes ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!