Jau martā par zādzību aizturēto jaunieti, kas vēlāk izrādījās ilgi meklētais Imantas pedofils, atpazina psihologs.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis LNT raidījumā "900 sekundes" otrdienas rītā stāstīja, ka izmeklētāji jaunieša aizturēšanas brīdī līdzību nav saskatījuši, bet vēlāk to sazīmējis psihologs.

"Tajā brīdī izmeklētājiem tā nešķita. Faktiski neviens pieaudzis cilvēks šo personu sejā nebija redzējis, fotorobots bija sastādīts no cietušo bērnu priekšstata. Ir šāda līdzība, un tas arī bija stāsts, kāpēc mēs līdz viņam nonācām. Psihologs, kurš pētīja psiholoģisko portretu, saskatīja aizturētajā personā [meklēto], jo persona tiek fotografēta, nonākot policijas iecirknī, aizturot par jebkādu likumpārkāpumu," stāstīja Ķuzis.

Ķuzis ir pārliecināts, ka policija nav pieļāvusi kļūdas.

"Tā absolūti nav kļūda. Martā, aizturot viņu par sīku zādzību no lielveikala, nebija objektīva pamatojuma domāt, ka šī persona var būt saistīta ar šo lietu. Galvenais bija nepalaist viņu garām un paņemt bioloģisko materiālu," viņš skaidroja meklēšanas taktiku.

Policijas priekšnieks stāstīja, ka šobrīd aizturētajam ir nozīmētas ekspertīzes, arī psihiatriskā ekspertīze. Aizturētais sadarbojas ar izmeklēšanu, ir veikta arī liecību pārbaude notikumu vietā. Šobrīd neesot pamata uzskatīt, ka viņš nebūtu pieskaitāms.

Jau ziņots, ka pirmdien atklātībā parādījās informācija, ka tā saucamais Imantas pedofils policijas redzeslokā par sīku zādzību nonācis jau martā, taču nav atpazīts. Veicot izmeklēšanu, policija vīrieša iespējamo personību noskaidroja augusta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!