Svētdien, 9. jūlijā, Rojā notikušā satiksmes negadījumā iesaistītā auto vadītājs bijis 1,4 promiļu reibumā un viņam ir spēkā transportlīdzekļa vadītāja tiesību liegums, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka ap pulksten 6 Valsts policija saņēma informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka Rojā, Jūras ielā, ar automašīnu "Chrysler" notriekts 1984. gadā dzimis vīrietis. Cietušais ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē, savukārt automašīnas "Chrysler" vadītājs no notikuma vietas aizbrauca.

Tajā pašā dienā policisti transportlīdzekļa vadītāju, 1983. gadā dzimušu vīrieti, aizturējuši Dundagas novadā. Aizturēšanas brīdī viņa izelpā konstatētas 1,4 promiles alkohola. Tāpat aizturētajam vīrietim ir spēkā transportlīdzekļa vadītāja tiesību liegums. Policijā portālam "Delfi" apstiprināja, ka sociālajos tīklos izplatītais foto, kurā redzams pie auto stūres guļošs vīrietis, atbilst patiesībai un aizdomās turētais aizturēšanas brīdī automašīnā bija aizmidzis.

Policija informē, ka patlaban vīrietis ir aizturēts un par notikušo sākts kriminālprocess. Par drošības līdzekli procesa virzītājs vēl lems, kriminālprocesā skaidrojot visus notikušā apstākļus.

Papildu policija norāda, ka iegūtais videomateriāls, kuru Valsts policijai svētdien un pirmdien iesūtījuši Latvijas iedzīvotāji, noderēs izmeklēšanā. Tāpat policija norāda, ka izmeklēšanai ļoti noderētu arī apkārtējo liecības. Līdz ar to notikuma aculiecinieki aicināti atsaukties, zvanot uz tālruņa numuru 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!