Drīzumā kriminālvajāšanas uzsākšanai varētu tikt nodota lieta, par kādu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas (FP) darbinieku, kurš organizētās noziedzības pārstāvjiem nodevis VID FP informāciju, intervijā laikrakstam "Diena" pastāstījis VID FP pārvaldes direktors Kaspars Podiņš.

''Pērn mēs savā vidē atklājām tiešām ļoti nepatīkamu gadījumu, kad mūsu kolēģis mūs vārda tiešā nozīmē nodeva, turklāt nodeva ļoti nekorektā veidā – tika izpausta informācija organizētas noziedzības pārstāvjiem,'' pastāstījis Podiņš, piebilstot, ka tiek darīts viss, lai atbrīvotos no negodprātīgiem darbiniekiem un viņi tiktu sodīti.

Taujāts par to, kāda šobrīd ir situācija FP, Podiņš norādījis, ņemot vērā, kā publiskajā telpā tiek pasniegta informācijas par FP, "organizētā noziedzība gavilē, jo diemžēl šādā veidā Finanšu policijas darbs var tikt vājināts".

Tāpat Podiņš "Dienai" pastāstījis, ka saistībā ar iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem valsts dienestā, ko izdarījušas VID amatpersonas, pērn uzsāktos kriminālprocesos figurē 12 VID amatpersonas, kas, iespējams, pastrādājušas dažādus noziegumus. Podiņš norādījis, ka pēdējos gados šie skaitļi ir līdzīgi, bet ir bijuši gadi, kad kriminālprocesos iesaistītas pat 15 personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!