Foto: Sputnik/Scanpix
Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par mēģinājumu noslepkavot divas personas sevišķi pastiprinošos apstākļos, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, viens no cietušajiem izsolē iegādājās nekustamo īpašumu, kas piederēja apsūdzētajam vīrietim un nenokārtotu parādu saistību dēļ uz īpašumu tika vērsta piedziņa, bet pēc tam īpašums pārdots piespiedu kārtā.

Apsūdzētais ar cietušo un cietušā brāli vienojās par termiņu, kādā apsūdzētajam bija jānodod viss īpašums, arī māja, kurā dzīvoja pats apsūdzētais ar sievu.

Kad tika turpinātas sarunas par īpašuma atbrīvošanu, starp apsūdzēto un cietušajiem izcēlās strīds un apsūdzētais aiz atriebības nolēma noslepkavot abus cietušos.

Apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, paņēma šaujamieroci, ko glabāja bez atļaujas, devās pie cietušajiem, kuri uzturējās ēkā blakus dzīvojamai mājai un sašāva abus cietušos, informēja prokuratūrā.

Cietušajiem izdevās aizbēgt, tādējādi apsūdzētajam no viņa gribas neatkarīgu iemeslu dēļ neizdevās īstenot savu noziedzīgo nodomu līdz galam.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas, 15. panta ceturtās daļas un 118. panta 2. punkta.

Likums par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas likums kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu.

Lieta izskatīšanai nodota Daugavpils tiesai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!