Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šonedēļ paziņoja par divus miljonus eiro vērtas hašiša kravas atrašanu. Portāls "Delfi", pēc VID sniegtās informācijas, piedāvā uzzināt par ieņēmumu dienesta darbinieku atklājumiem starptautiskos pasta sūtījumos.

VID informē, ka 2016.gada deviņos mēnešos muitas kontroles rezultātā narkotiskās un psihotropo vielu kontrabanda tika atklāta 329 gadījumos, no tiem 315 gadījumos narkotiskās vielas konstatētas, kontrolē piedaloties kinologam ar darba suni

Kopumā muitas kontroles punktos un starptautisko pasta sūtījumu šķirošanas vietās atrasto narkotikas saturošo vielu daudzums bijis 27,4 kilogrami.

Foto: VID

Šā gada jūlijā un augustā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas septiņos pasta sūtījumos no Kanādas atklāja lielu daudzumu narkotiskās vielas - marihuānas.

Foto: VID

Sūtījumu kopējais svars bija 7,2 kilogrami.

Foto: VID

Kādā sūtījumā no Beļģijas Valsts ieņēmumu diensta (VID) darbinieki mobilā telefona "iPhone" vietā kartona iepakojumā atrada alumīnija folija iepakojumu.

Iepakojumā bija zaļganbrūnuna augu valsts izcelsmes viela. VID pieļauj, ka tā bija marihuāna.

Foto: VID

Vēl kādā sūtījumā no Beļģijas ar mobilo telefonu aksesuāriem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki atraduši iepakojumu ar dzeltenu kristālisku vielu.

Vielai veiktā pārbaude liecinājusi par sintētiskas narkotiskās vielas MDMA klātbūtni. Psihoaktīvo vielu MDMA parasti izplata tablešu formā, kas zināmas kā ekstazī jeb ecstasy,

Foto: VID

Muitniekiem pārbaudot pasta sūtījumu no Nīderlandes, atklāts, ka šokolādes vietā sūtīts iepakojums ar kapsulām ar bēšu pulverveida vielu. Eksprestests uzrādījis, ka viela satur heroīnu.

Foto: VID

Savukārt, veicot muitas kontroli vēstulei no Nīderlandes, konstatēts, ka apsveikuma kartītē ievietots sudraba krāsas vakuuma iepakojums. Tajā atradās balta pulverveida viela – kokaīns.

Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienestam veicot muitas kontroli pasta sūtījumiem no Nīderlandes, nereti nākas atrast vakuuma iepakojumus ar dažādu krāsu un formu tabletēm.

Foto: VID

Pārbaudot tās, konstatēta narkotisko vielu – metamfetamīna un ekstazi – klātbūtni.

Foto: VID

2016.gadā 12 pasta sūtījumos Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas atrada 301 marku ar LSD klātbūtni.

Foto: VID

LSD jeb lizergīnskābes dietilamīds ir narkotiskā viela, kas izsauc visstiprākās halucinācijas, atzīmē VID.

Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) atzīmē, ka to, cik daudz un kādas narkotiskās vielas satur aizdomīgie pastā atrastie sūtījumi, precīzi iespējams noteikt tikai ekspertīzes rezultātā.

Kopš 2014.gada novembra Muitas laboratorija nodrošina tiesu ekspertīžu veikšanu. Tiesu ekspertīzes veic divi vecākie muitas eksperti ar atbilstošu tiesu eksperta kvalifikāciju

2014.gadā eksperti sagatavojuši 11 atzinumus par 62 izpētes objektiem, 2015.gadā – 365 atzinumus par 28 189 izpētes objektiem, bet šā gada 9 mēnešos sagatavoti 511 atzinumi par 7 634 izpētes objektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!