Pagājušajā nedēļā Kr.Barona ielas 24/26 nama dzīvokļa īrnieks Igors ar lauztu mugurkaulu un citām traumām nonācis slimnīcā pēc tam, kad divi vīrieši ar draudiem mēģināja viņu piespiest izvākties no denacionalizētā nama dzīvokļa, un asā vārdu pārmaiņa beidzās ar Igora pārmešanu pār piektā stāva kāpņu margām, raksta “Neatkarīgā Rīta avīze”.
Pagājušajā pirmdienā Igoru, nomestu no piektā stāva, kāpņu telpā atrada kaimiņiene, viņa izsaukusi ātro palīdzību un policiju. Igors tobrīd bijis pie samaņas un mediķiem pateicis, ka pārmests pār piektā stāva kāpņu margām.

Pēc kritiena vīrietis guva sasitumus, kreisās kājas augšstilba un iegurņa kaula, mugurkaula skriemeļa un ribu lūzumus. Mediķi uz cietušā kakla konstatēja arī žņaugšanas pēdas.

Cietušā sieva Ineta laikrakstam atstāta, ka vīrs bija gājis ārā no dzīvokļa, un trepju telpā stāvējuši divi nepazīstami vīrieši. Viņi tūlīt jautājuši: “Vai tu dzīvo šajā dzīvoklī?” – un, saņēmuši apstiprinošu atbildi, vaicājuši, kad viņš aizvāksies no dzīvokļa. Pēc īsas vārdu pārmaiņas abi vīrieši, kurus Igors redzēja pirmo reizi, aicinājuši pēc piecām minūtēm atnākt pie viņiem uz pārrunām tās pašas kāpņu telpas piektajā stāvā,” vīra teikto atstāstīja Ineta.

Kad Igors uzkāpis piektajā stāvā, turpinājusies asa vārdu pārmaiņa, kurā abi vīrieši aicinājuši ģimeni pamest viņu dzīvokli. Kad Igors pagriezies, lai kāptu lejā, no muguras uz kakla viņam uzmesta cilpa, un viņš zaudējis samaņu. Pēc nezināma laika Igors, jūtot lielas sāpes, atjēdzies pirmā stāva trepju laukumiņā.

Ģimene nepazīst īstos nama īpašniekus, jo māja ir vairākkārt pārdota. Mājā ir palikuši tikai daži dzīvokļi, un citās telpās lielākoties ierīkoti biroji.

Laikraksts noskaidroja, ka namīpašums K. Barona ielā 24/26 pieder uzņēmumam SIA “Biroju parks”. “Neatkarīgajai” vēršoties šajā uzņēmumā, neatradās neviena amatpersona, kura būtu gatava komentēt notikušo. Valsts policijas preses sekretārs Aigars Bērziņš “Neatkarīgajai” apstiprināja, ka likumsargi pēc notikušā ir uzsākuši kriminālprocesu un vainīgo meklēšanu, bet izmeklēšanas interesēs pagaidām sīkākas ziņas netiek sniegtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!